Ердоган не прие оставката на вътрешния министър

0
Сюлейман Сойлу поиска да се оттегли от властта в неделя
Сюлейман Сойлу поиска да се оттегли от властта в неделя Снимка: архив

Президентът на Турция е отхвърлил оставката на вътрешния министър Сюлейман Сойлу късно в неделя, която бе подадена заради инциденти, станали преди полицейския час през почивните дни в големи части на страната, предава „Анадолската агенция“, цитирана от Агенция Фокус.

Сойлу „подаде оставката си на президента [Реджеп Тайип Ердоган], а нашият държавен глава му каза, че не намира искането за подходящо“, се казва в съобщение на турската дирекция за комуникации.

Оставката на нашия министър на вътрешните работи не беше приета. Той ще продължи да изпълнява своите задължения“, се казва в съобщението.

Сойлу спечели благодарността на турската нация с успешните си действия след встъпването си в длъжност след неуспешния опит за преврат през 2016 г., се добавя в изявлението.

При съобщението си, че подава оставка, вътрешният министър заяви, че поема отговорност за инцидентите в петък в тесния прозорец между обявяването на полицейския час и влизането му в сила.

Когато късно петъкът бе обявен 48-часовият комендантски час в 31 провинции, който трябваше да започне в полунощ, огромни тълпи се стекоха в магазини и пекарни, за да закупят стоки в последната минута, но често те не изпълняваха правилата за социално дистанциране, които бяха въведени, за да се предотврати разпространението на новия коронавирус.

Сойлу стана министър на вътрешните работи през август 2016 г., преди това беше министър на труда и социалното осигуряване, заместник-лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и депутат от парламента.

Сойлу беше много строг в борбата срещу тероризма и неговите решителни стъпки изиграха значителна роля за намаляване на способността на терористичните организации да извършват атаки“, заяви дирекцията и добави, че Сойлу също така е координирал успешно усилията, предприети след природни бедствия като земетресения.

Към неделя Турция отчете още 97 смъртни случая от коронавирус, като общият им брой е 1198. Страната също има близо 57 000 потвърдени случая на заразяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари