Емилия Лазарова: Училищният директор трябва да разбира иновациите

1
Трябва и да ги прилага, заяви зам.-министърът на МОН
Трябва и да ги прилага, заяви зам.-министърът на МОН Снимка: БГНЕС

Трябва и да ги прилага, заяви зам.-министърът на МОН

"Директорът трябва да е визионер, да може да планира, да е отворен към иновации, да ги разбира и приема, да ги прилага. Най-важното обаче е директорът да създава нагласи и в останалите членове на педагогическия колектив за промяна и развитие."

С тези думи зам.-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова се включи в дискусия за лидерските умения и професионалното развитие, организирана от Сдружение „Образование 2030“, съобщават от Министерството на образованието.

По думите ѝ лидерството е новият подход към работата на директорите на образователни институции и трябва да се превърне в държавна политика. В рамките на конференцията беше представено изследване, което очерта предизвикателствата пред директорите, свързани с квалификация.

Тема на дискусията беше и въпросът за подбора на директорите, уменията и компетентностите, които те трябва да притежават, но и да развиват с подкрепа от регионалните управления на образованието, МОН и от висшите училища.

Зам.-министър Лазарова благодари на участниците и организаторите за споделените идеи, като подчерта, че те ще бъдат внимателно анализирани при промяната на нормативната уредба, която се отнася да избор на директори и тяхното развитие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари