Еманюел Макрон: Путин допусна историческа грешка за своя народ, за себе си и за историята

1
Русия не трябва да бъде унижавана, за да могат боевете да бъдат прекратени
Русия не трябва да бъде унижавана, за да могат боевете да бъдат прекратени Снимка: Getty Images

Русия не трябва да бъде унижавана, за да могат боевете да бъдат прекратени

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че неговият руски колега Владимир Путин е допуснал историческа и фундаментална грешка, като е атакувал Украйна. Той добави, че Путин днес е изолиран, предаде Франс прес.

"Мисля това и му го казах, че той допусна историческа и фундаментална грешка за своя народ, за себе си и за историята", подчерта Макрон днес, когато се навършват 100 дни от конфликта в Украйна.

В интервю за френската регионална преса Макрон допълни: "Мисля, че той (Путин) е изолиран. Да се затвориш в изолацията е едно, но да знаеш как да излезеш от нея е труден път", допълни Макрон.

Френският президент повтори, че "Русия не трябва да бъде унижавана, за да могат боевете да бъдат прекратени, а ние да можем да построим път за изход чрез средствата на дипломацията".

Подтикван да посети Киев в момент, в който негови европейски колеги го направиха, Макрон отвърна: "Днес не изключвам нищо".

"Ние искаме да увеличим финансовата и военната подкрепа за Украйна. И накрая да направим всичко, за да могат зърнените култури да излязат от Украйна", допълни той.

Доставките от Франция на самоходни артилерийски установки "Сезар" за украинската армия ще бъдат компенсирани, освен това допълни Макрон.

"Поисках от нашите индустриалци да ускорят оръжейното производство. Не става дума само да възстановим нашите запаси, но също и да засилим нашата независимост", подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Ало, Фройде
    Всеки човек е ценен и неповторим. Не обиждай хората! Няма да пиша какво си мисля за Фройд, явно и той си е имал своите психо проблеми.
  • -1
    2
    фройд
    ако не си разбрал , избраха го за втори път. какво мисли за путин и кой го интересува това във Франция няма как да знаеш, щото ме съмнява да познаваш дори 1 французин. Опитвам се да ти кажа, че острани погледнато е смешно това което пишеш, излагаш се. Къде е Макрон президент втори мандат на голяма страна, къде си ти , никому неизвестния бай ганьо от Русе. Но ако имаш липси в живота и това те успокоява, няма лошо, пиши си
  • 4
    1
    русенец
    Здравей, Макароне! Ти няма ли да ставаш най-сетне баща, както правят нормалните мъже или баба ти вече не ти пуска? Пък какво мислиш за Путин е нещо, което едва ли някой го интересува, особено във Франция. В момента сънародниците ти се интересуват от това, да си напълнят хладилника, да заредят колата си и евентуално да си зададат въпроса :" Тоя извратеняк бабоеб за какъв кур го избрахме?"...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари