Еманюел Макрон: Пълното унищожение на "Хамас" би означавало 10-годишна война

0
Френският президент ще търси съдействие в Катар за освобождаването на останалите израелски заложници в Газа
Френският президент ще търси съдействие в Катар за освобождаването на останалите израелски заложници в Газа Снимка: Emmanuel Macron / кадър X

Френският президент ще търси съдействие в Катар за освобождаването на останалите израелски заложници в Газа

"Пълното унищожение на "Хамас" би означавало десетгодишна война".

Това заяви в Дубай френският президент Еманюел Макрон, който е обсъдил ситуацията в Газа по време на световната среща за климата.

"Подновяването на сраженията в ивицата Газа е много обезпокоителна тема, която обсъдихме в много разговори" - това е заявил френският президент Макрон на пресконференция след срещата за климата в Дубай. Оттам той призова международната общност да удвои усилията, за да се постигне трайно прекратяване на огъня, да се освободят заложниците, които са още в плен на "Хамас", да се осигури нужната помощ на цивилното население в Газа и да се гарантира безопасността на Израел.

Макрон прикани Израел да уточни целите на тази война, като заяви, че "успешната борба с тероризма не се състои в системно и непрекъснато бомбардиране".

"Вярвате ли, че е възможно напълно унищожаване на "Хамас". Това би отнело 10 години", смята той, предаде БНР.

След срещата френският президент ще отпътува за Катар, за да търси съдействие за освобождаването на останалите израелски заложници в Газа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    фена на Путин
    Бабоебът се мъчи да се навре във всяка криза с която да си придаде международна тежест, която няма. Това е най-слабият и безличен президент в цялата историята на Франция.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари