Елена Удря: В румънския затвор ще ме убият

6
Имате възможност да докажете сега, че България е пред Румъния и да не ме екстрадирате
Имате възможност да докажете сега, че България е пред Румъния и да не ме екстрадирате Снимка: БГНЕС / Архив

Съществува реална опасност в румънски затвор за физическото ми унищожение, защото делото срещу мен е политическо.

Това е казала на адвокатите си арестуваната на Кулата бивша министърка на туризма в Румъния Елена Удря, предаде 24 ЧАСА.

Тя бе задържана с европейска заповед за арест и съдът в Благоевград решава дали да бъде екстрадирана в Румъния.

Удря е подала молба за политическо убежище в Гърция, защото нямала вяра в българската и румънската прокуратура, казаха адвокатите й.

При предишно задържане в румънския арест тя е получавала закани за убийство и заразяване със СПИН.

"Това е реален процес, не като тези, които ми се случиха в Румъния. Надявам се съдиите да чуят в каква ситуация се намирам и да вземат смело решение", каза пред съда с последната си дума бившата министърка.

Тя допълни, че масово молби за екстрадиция в Румъния и други европейски държави били отхвърлени. Навсякъде в Европа съдебната система на Румъния е критикувана.

"Като бивш министър и политик знам, че България и Румъния заемат последните две места във всички области. Имате възможност да докажете сега, че България е пред Румъния и да не ме екстрадирате. Знам, че трябва много кураж за едно смело решение. Имам надежда, че в България съществуват смели съдии", каза Удря в последната си дума.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари