Електронна регистрация за всички търговци на цигари

0
От 20 май в целия Европейски съюз влиза в сила новата система за наблюдение и проследяване на цигари и тютюн за пушене
От 20 май в целия Европейски съюз влиза в сила новата система за наблюдение и проследяване на цигари и тютюн за пушене

От 20 май 2019 година в целия Европейски съюз влиза в сила новата система за наблюдение и проследяване на цигари и тютюн за пушене.

Всяка потребителска опаковка на цигари и тютюн за пушене, произведена след 20 май 2019 година, ще бъде маркирана с уникален код, предупредиха от Българската асоциация на тютюневата индустрия.  

Системата изисква всички търговци на едро и на дребно да се регистрират, за да получат свои кодове за търговското си дружество, за всеки свой магазин или склад, пише Investor.BG. 

Издател на уникални идентификатори е Печатница на БНБ. Регистрацията на търговците ще се извършва само по електронен път, а началната дата е 15 април. 

Всеки търговец трябва да подаде онлайн заявление на въпросната интернет страница, за да получи по един идентификационен код за икономически оператор и за обекти, които той управлява. 

От Българската асоциация на тютюневата индустрия призовават всички търговци на дребно на тютюневи изделия да се регистрират максимално бързо с цел безпрепятствено преминаване към прилагане на новите изисквания на системата за проследяване, които влизат в сила от 20 май 2019 г.

Източник: Investor.BG
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари