Експерти: Водачите на електрически тротинетки да пазят батерията - да не минават през дупки

1
Доц. Марин Маринов обясни коя е предпоставката за възпламеняване на батерията
Доц. Марин Маринов обясни коя е предпоставката за възпламеняване на батерията

Доц. Марин Маринов обясни коя е предпоставката за възпламеняване на батерията

Водачите на електрически тротинетки трябва да пазят батериите и да не минават през неравности.

Това посъветваха доц. Марин Маринов и асистент Георги Желев от Електротехнически факултет на Технически университет-Варна, предаде БНР.

"Лошата настилка може да повреди опаковката на батерията, което да доведе до нарушаване на херметичността ѝ, което е предпоставка за възпламеняване", обясни доц. Маринов. По думите на Желев високата скорост също може да стане причина батерията да дефектира, ако се размести.

Маринов препоръчва возилата да се зареждат на открито. На мнение е, че инцидентите все пак са по-скоро изключение и не са достатъчно много, за да се каже, че става въпрос за тенденция.

Според него бъдещето в автомобилната индустрия са електромобилите. Повече от 10 години в университета правят разработки на електрически превозни средства, разказа доц. Маринов, като началото е поставено от електрически велосипед.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари