"Екшън" Анна - певица, миска и журналистка

0
Сблъсъкът с двойнствената природа на властта я дразни още тогаваКопирано от standartnews.com
Сблъсъкът с двойнствената природа на властта я дразни още тогаваКопирано от standartnews.com

Кой е най-известният полицай в държавата? От вчера насам гаранция на 100% - това е хубавата Анна Витанова. Тя се тагна в социалната мрежа Фейсбук от протеста в Орландовци. Униформената обаче не показа как пази реда в столичния квартал, а написа пиперливи коментари за размириците в ромското гето.

Хубавата Анна качи снимка, на която позира заедно със свой колега. И двамата са с полицейски униформи, а под фотоса пише feeling (вид настроение, което може да определяме във Фейсбук) "да ни развържат ръцете". Приятел на чернокосата полицайка е написал под поста: „Искам да вляза, с моите кучета, за 15 минути, не повече !!!". В отговор тя му пише: „Идвай, Краси. Аз ти разрешавам :)". Снимката бързо се разпространи в социалните мрежи и профилът беше закрит.

Полицайката набра популярност от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски през лятото на 2013 г. В "нощта на белия автобус" тя бе снимана от камерите на телевизиите как употребява насилие срещу протестиращи. По-късно тя заяви пред медии, че демонстранти са я удряли и показа превързана ръка.

После обаче беше засечена да катери връх Бузлуджа във видимо добро здраве заедно с група млади социалисти. Пустият му Фейсбук отново не беше на нейна страна. Но пък реакциите срещу хубавата Анна никога не са били еднозначни.Може би защото Ани Витанова е била и от двете страни на барикадата. Има невероятно богата биография и очевидно не е тясно скроена - ще прости на зле държащите се с нея.

Защото, ако не е с униформа, тя би застанала в редиците на протестиращите, а не при управляващите. Ани Витанова е от същата каста и е принудена заради професионалните си ангажименти да работи срещу 700 лв. на барикадата или в Орландовци. Е, според известен сайт за екшъна в "нощта на белия автобус" получи 200 лева награда.

Мнозина медии захапаха здраво Анна, но малцина знаят, че тя също е била журналистка. В продължение на 9 години от 1998 до 2007 г. репортерства сред шапкарите от военното министерство, води новини в "Евроком". Сблъсъкът с двойнствената природа на властта я дразни още тогава. Затова тя избира да дири справедливост и отива да работи в полицията.

Преминава конкурси, след това за повече от година кара подготовка в Пазарджик. Първоначално работи в гранична полиция на летището, но се мести в конния взвод към столичната полиция. Качването на кон е поредното предизвикателство в живота й. Дават й Дисниленд, но по-късно пада лошо от него и се отказва. "Конете са страхливи животни и никога не знаеш каква ще е следващата им реакция", твърди тя.

През 1994 г. тя е втора на прочутия конкурс "Девойка "Кюстендилска пролет". Учи пеене в средното музикално училище в града под Хисарлъка. "Гласът ми бе слаб, преподавателите искаха да бъда инструменталистка, но аз се заинатих и приключих с музиката, макар да свирех дълго време на китара и пиано", разказва Анна.

Започва да учи икономика във Варненския свободен университет, но разбира, че това не е мечтата на живота й. 9-те години в телевизията й носят повече дисонанс, отколкото щастливи мигове. Сега твърди, че работата на полицая е нещо, което я крепи. "Охраняваме футболни срещи.

Там жестокостта, насилието е в пъти по-голямо", разкрива хубавата Анна. И до ден днешен се кълне, че е невинна за побоя през 2013 година. " Жалко, че не могат да разберат, че не сме от двете страни на барикадата, а трябва да сме заедно срещу лошите управляващи", казва с усмивка Витанова пред "Стандарт" още през 2013 година.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук