Едва ли сте виждали такова грандиозно отпразнуване на 24 ти май!

12
Хиляди ученици и студенти, както и децата от детските заведения във Варна се включиха в традиционното празнично шествие, посветено на 24 май
Хиляди ученици и студенти, както и децата от детските заведения във Варна се включиха в традиционното празнично шествие, посветено на 24 май Видео: Moreto.net

Хиляди ученици и студенти, както и децата от детските заведения във Варна се включиха в традиционното празнично шествие, посветено на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, предаде репортер на Moreto.net.

Честванията започнаха в 9.30 в Катедрален храм „Св. Успение Богородично”, където се отслужи Празнична Света литургия.

На площад „Св. Св. Кирил и Методий”, точно в 10:00 ч. с камбанен звън от варненската катедрала започна празничната програма.

Над 300 деца от НГХНИ „Константин Преславски“ направиха флашмоб за титлата „Варна – Европейска младежка столица 2017“ като изписаха "Варна 2017". Ученици от СОУ „Елин Пелин“ представиха богата фолклорна програма. Децата от ОДК-Варна пуснаха във въздуха 150 балона с българските букви.

В 10:15 часа започна традиционното шествие на децата от детските градини, следвани от ученици от 38 основни и средни училища, 12 профилирани и професионални гимназии, 3 частни училища, пет висши учебни заведения и четири колежа, дейците на образованието, науката и културата.

То премина през площад "Св. Св. Кирил и Методий" по бул. "Мария Луиза" към Общината под съпровода на танцови и мажоретни състави. Кметът поздрави участниците в шествието.

Източник: Moreto.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари