Едгар Кейси - пророкът, който разкрива как да намерим сродната си душа

1
Съвършени връзки няма – те трябва да се създадат
Съвършени връзки няма – те трябва да се създадат

Едгар Кейси е американски ясновидец и паралечител, живял през средата на миналия век.

Той е роден през 1877 и умира през 1945 година. Известен е с предсказанията си, направени по време на сън и записани от стенограф.

Автор е на около 14 хиляди предсказания на най-различни теми, пише Edna.bg. Давал ги е предимно в състояние на транс, напомнящо сън, и така той е получил прозвището "Спящия пророк".

Той е известен с предсказанията си за разместването на полюсите на земята, големи наводнения в Америка, изригвания на вулкани и мощни земетресения. Според него се очаква тези апокалиптични явления да се случат някъде към 2100 година.

Но извън интригуващите му предсказания, Едгар Кейси се занимава и с една тема, която живо интересува човечеството - има ли сродни души, как се намират, какво точно са те?

От гледна точка на Едгар Кейси при сродните души не става дума само за физическо или сексуално привличане, а за отношения – неразривно свързани с процеса на духовно развитие и израстване на другия.

В стотици – ако не и в хиляди случаи, Кейси е изследвал отношението на личните връзки върху духовното развитие на човека. Всъщност една от основните постановки в неговите материали е, че ние най-често опознаваме себе си чрез другите.

За Кейси сродната душа в никакъв случай не е другата половина на човека, без която той не е цялостен. Привличането, което усещаме, е на духовно ниво – но не защото другият е неповторимото ни допълнение, а защото по някакъв начин ни подтиква да станем цялостни. 

Според Кейси главната цел на сродните души, брака и всяка доживотна връзка с друг човек е двамата да израснат, да се развият и да си помагат в духовната трансформация.

Тълкуванията му подсказват, че всеки човек има множество сродни души, с които би могъл да изгради успешни отношения в сегашния си живот. Очевидно всеки избор води до различни възможности и преживявания, а определено някои са по-добри от други.

Безспорно хората усещат привличане един към друг, но на какво се дължи то? Случайно ли се срещат двама души или е предопределено?

В тълкованията на Кейси се твърди, че привличането между хората винаги има някаква цел. В основни линии тя е да се решат минали проблеми и предизвикателства, и да се продължат положителни взаимоотношения, започнати в предишни прераждания.

Често човек може да реши, че на света съществува една-единствена съвършено сродна душа за него. Това не е вярно – сродните души не се ограничават само в отношенията между мъж и жена, те се проявяват и в еднополови връзки.

И което е още по-важно – всеки от нас има множество различни видове връзки със сродни души. В настоящето някои от тях може да са с роднини, приятели – с които се чувстваме особено близки, и дори с колеги, с които сме се събрали, за да постигнем някаква голяма цел. Сродната душа е човек, към когото усещаме привличане, защото сме били заедно в миналото.

За съжаление някои хора погрешно заключават, че връзката със сродна душа е съвършена и в нея няма никакви трудности или предизвикателства. Сродната душа е човек, с когото се събирате, за да се борите заедно с житейските предизвикателства и трудности – дори когато ви се струва, че той е техният източник.

Според Едгар Кейси отношенията между сродни души не са нещо идеално, а са по-скоро постоянен процес на учене и израстване. Според него съвършени връзки няма – те трябва да се създадат.

Източник: Edna.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари