Джорджа Мелони: Мирът може да бъде постигнат с подкрепа за Украйна

0
Желанието на новия италиански премиер е Рим да се покаже като надежден международен партньор
Желанието на новия италиански премиер е Рим да се покаже като надежден международен партньор Снимка: Getty Images

Желанието на новия италиански премиер е Рим да се покаже като надежден международен партньор

"Единственият начин да се помогне за сключването на мирно споразумение между Русия и Украйна е, като се помогне на Киев да се защитава във военно отношение", каза в Сената на италианския парламент новият италиански премиер Джорджа Мелони, цитирана от Ройтерс, предаде БТА.

"Мирът може да бъде постигнат, като се подкрепя Украйна. Това е единствената възможност, с която разполагаме, двете страни да седнат да преговарят", заяви Мелони в Сената преди процедурата по гласуването на вот на доверие на новоназначеното ѝ дясно правителство.

Новият италиански премиер многократно обеща да подкрепя Киев, докато позицията на коалиционните ѝ партньори Силвио Берлускони и Матео Салвини по въпроса е доста по-обтекаема с оглед на връзките им в миналото с руския президент Владимир Путин.

Мелони заяви, че макар и оръжието, което Италия доставя на Украйна да не е от решаващо значение за изхода на войната, то все пак е от жизнена важност за това Рим да се покаже като надежден международен партньор. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    плюс минус
    Преди избори политиците говорят едно, после вършат съвсем друго.
  • 2
    2
    Bonkerz
    Русоробите като уж искате мир и край на войната, евентуално край на санкциите, кризи и т.н. що не апелирате вашия вожд Пуциян да изтегли руските окупатори от Украйна и да иска мир? Щото искате 200 000 българи в Украйна по-бързо да бъдат избити, изнасилени, да студуват без ток и вода и после да свършат в масови гробове... как смеят тия хора да се защитават и да се бият за свобода и независимост? 49 страни доставят оръжие на Украйна, съгласно устава на ООН нападната страна да може да получи оръжие да се защити и страните, които го доставят не се смятат за страна директен участник в конфликта. Само у нас разни отрочета на БКП манипулират, че който доставя оръжие обявявал война на Русия, пълни глупости, ние да не сме невежи от комунистическия 20 век?
  • 6
    1
    Гошо куче лошо
    Единственото решение за мир е още война ... слабо изказване Джорджа, много слабо! Добре, че си независим лидер на собствената си страна ... oh wait .. :DDD
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари