Джеф Безос купи една акция на Амазон

1
Това е първото документирано придобиване на Безос на пазара от 2002 година
Това е първото документирано придобиване на Безос на пазара от 2002 година Снимка: Амазон

Това е първото документирано придобиване на Безос на пазара от 2002 година

Основателят на Amazon, американският милиардер и третият най-богат човек в света - Джеф Безос, купи една акция на Amazon за 115 долара преди две седмици и спечели пари от нея. Това съобщава Bloomberg, цитирано от Банкеръ.

Покупката на тази акция е първото документирано придобиване на Безос на пазара от 2002 година. Тя беше закупена за 114.77 долара, но до юни той спечели около 10 долара от нея, тъй като акциите на Amazon се търгуваха за 124 долара.

Основателят на Amazon е по-известен с продажбите си - той е продал акции на собствената си компания на стойност около 30 милиарда долара от 2002 г. насам, за да финансира своите проекти - от ракетната компания Blue Origin до лични придобивания като суперяхти.

След публичното предлагане на Amazon през 1997 г. Безос не получава допълнителни акции като парична компенсация, а само заплата. Според Bloomberg Billionaires Index той все още притежава около 10% от компанията.

Действията на Безос озадачиха анализаторите и борсовите наблюдатели на Amazon, а такива бяха и коментарите в социалните медии. Според една от версиите покупката на една акция от Безос е шега в стила на бизнесмена Илон Мъск.

Джеф Безос се оттегли като главен изпълнителен директор през юли 2021 година. Бизнесменът се интересува повече от развитието на космическите си проекти в Blue Origin, както и от благотворителност. В същото време The Guardian критикува милиардера за факта, че Amazon е извършил масови съкращения, а играта на филантропизъм се смята за опит за подобряване на публичния му имидж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари