Двойният убиец от дискотека „Соло“ ще бъде екстрадиран от Узбекистан

0
Илиян Тодоров беше задържан в Узбекистан, докато се опитва да премине границата с фалшив паспорт
Илиян Тодоров беше задържан в Узбекистан, докато се опитва да премине границата с фалшив паспорт Снимка: БТА

Илиян Тодоров беше задържан в Узбекистан, докато се опитва да премине границата с фалшив паспорт

Осъденият за двойното убийство пред дискотека „Соло“ пред 2009 година Илиян Тодоров ще бъде екстрадиран до България от Узбекистан. Процедурата е започнала, след като Тодоров е помилван за наложено му наказание от местните власти и предаването му към София за излежаване на присъдата вече е част от процедура, която минава през Интерпол, потвърдиха от МВР.

Тодоров беше задържан в Узбекистан, опитвайки се да мине границата през март с фалшив паспорт. След като бе арестуван, той бе осъден, но в началото на декември е бил помилван, за да може да бъде освободен от затвора и да бъде задвижена процедурата по екстрадицията му.

Още тогава българските власти са били уведомени за действията на узбекистанската страна, като от комуникацията между София и Ташкент става ясно, че в момента Тодоров все още е в ареста, информира БТА.

През 2009 г. в центъра на София бяха убити Кирил Въжаров и Васил Александров. Инцидентът стана на метри от Съдебната палата в София, като междувременно в хода на съдебния процес Тодоров успя да напусне България. Ако бъде върнат в София, той ще трябва да излежава доживотна присъда, наложена му окончателно от Върховния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Росен
    Да му уредят среща с г-жа Ченалова! Видния борец за правда-г-жа Ченалова!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари