Движението през Дунав мост само в едната лента

0
През следващите седмици движението на автомобилите през Дунав мост при Русе ще става само в една лента
През следващите седмици движението на автомобилите през Дунав мост при Русе ще става само в една лента Снимка: Dunavmost.bg

През следващите седмици движението на автомобилите през Дунав мост при Русе ще става само в една лента.

Причината е ремонтът на съоръжението, който се извършва от румънска страна, съобщи БНТ.

Вече е положена част от новата асфалтовата настилка. В момента са прави подготовка за най-сериозните дейности по рехабилитацията му. Преди 4 години беше направен основен ремонт на моста от българска страна.

Състоянието на румънският участък междувременно много се влоши и шофьорите непрекъснато се оплакваха. Затова сега забавянето за ремонта им се вижда незначително. В момента се оглеждат бетоните конструкции, за да се установи в какво състояние са.

За да започне подмяната им според запознати се чака разрешение на румънските министерства по транспорт и регионално развитие.

Пълно затваряне на движението през Дунав мост не е предвидено.

От агенция “Пътна инфраструктура” се възползват от новата регулация на движението, за да „закърпят” междувременно появили се дупки или пукнатини от българската страна. Според сезона на ден от тук преминават между 1500 и 2000 автомобила.

По график ремонтът трябва да приключи до април следващата година, но от румънска страна обещават това да стане до есента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари