Двигатели на Ауди ще дебютират във Формула 1

0
Формула 1 е много предизвикателна лаборатория за развитие
Формула 1 е много предизвикателна лаборатория за развитие Снимка: БГНЕС

Формула 1 е много предизвикателна лаборатория за развитие

Новината бе обявена на пистата в Спа, където в неделя ще се проведе поредният кръг от сезона в най-престижната автомобилна надпревара, в присъствието на президента и главен изпълнителен директор на Ф1 Стефано Доменикали и президента на Международната автомобилна федерация (ФИА) Мохамед бен Сулайем, предаде БГНЕС.

Формула 1 е както глобална сцена за нашия бранд, така и много предизвикателна лаборатория за развитие“, сподели Дусман в свое изявление. Двигателят ще бъде развит в съоръжението на Ауди Спорт в Нойбург край Инголщад, като компанията подчерта факта, че за „първи път от повече от десетилетие насам ще бъде изграден захранващ агрегат от Формула 1 в Германия“. Адам Бакер, който преди да се присъедини към Ауди през 2021 работеше за ФИА в продължение на три години, ще поеме управлението на компанията и проекта на Ф1 като главен изпълнителен директор.

Ауди добави в изявлението си, че целите на Формула 1 да стане по-устойчив са ги привлекли.

Разпознати в световен мащаб, много емоционални и високотехнологични – така Формула 1 изпълни точните критерии на Ауди. Ключът към включването ни в най-популярната автомобилна надпреварата е ясният и точен план за превръщането в по-устойчив и рентабилен продукт. Новите технически правила, които ще влязат в сила през 2026, се концентрират върху по-високо наелектризиране и подобрено устойчиво гориво. В добавка към вече съществуващия таван на разходи за отборите, ще бъде въведен и такъв за производителите на двигатели през 2023. В допълнение, Формула 1 си постави амбициозната задача да бъде въглеродно-неутрални автомобилни серии до 2030. Големият интерес във Ф1 е глобален и сериите са с един от най-гледаните спортове в цял свят. През 2021 над 1.5 млрд. телевизионни зрители са наблюдавали надпреварата. Формула 1 е популярна в ключови пазари като Китай и САЩ и тенденцията продължава да се покачва – дори сред младите таргет групи

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари