Двегодишно момченце застреля случайно баща си във Флорида

0
Детето произвело изстрел със заредено оръжие, оставено без надзор от неговите родители
Детето произвело изстрел със заредено оръжие, оставено без надзор от неговите родители

Двегодишно момченце застреля случайно баща си във Флорида

Инцидентът станал близо до Орландо на 26 май, предаде Франс прес, като се позова на местните власти в югоизточния американски щат, съобщи БТА.

Детето произвело изстрел със заредено оръжие, оставено без надзор от неговите родители. Когато полицаи дошли на мястото по сигнал, те заварили майката на момченцето да прави сърдечен масаж на простреляния му баща.

26-годишният мъж починал малко след като бил откаран в болница. Първоначално полицаите помислили, че той се е самоубил, но най-голямото от трите деца на семейството обяснило, че изстрелят е бил произведен от малкото му братче.

Бащата, майката и трите им деца, включително петмесечно момиченце, били в една стая по време на трагедията.

Двамата родители били пуснати условно на свобода, след като били извършили няколко закононарушения, свързани с немарливо отношение към децата и употреба на наркотици.

Съединените щати редовно стават сцена на такива драми, отбелязва АФП. През август миналата година двегодишно момченце застреля в главата майка си, докато тя участвала във видеоконферентна среща.

Освен това дебатите за затягане на контрола върху огнестрелните оръжия в САЩ се възобновиха с пълна сила след няколко смъртоносни стрелби в последно време, включително в училище в щата Тексас, където на 24 май тийнейджър уби две учителки и 19 деца, преди да бъде застрелян от полицай.

Губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл подписа закон, забраняващ на жители на североизточния щат под 21-годишна възраст да купуват полуавтоматично оръжие, предаде Асошиейтед прес.

"Днес е началото, а не краят", каза Хоукъл, имайки предвид предприемането на мерки срещу епидемията от насилие с огнестрелни оръжия в САЩ. Тя подчерта, че този проблем няма да се реши "с мисли и молитви, а със силни действия".

Ню Йорк е един от първите американски щати, предприели сериозни мерки за контрол върху огнестрелните оръжия след вълната от смъртоносни масови стрелби, отбелязва АП.

Губернаторката на Ню Йорк е демократка, а партията има голямо мнозинство и в двете камари на щатското законодателно събрание.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    до 1
    в мамаша ти раша, ако се разреши като в сащ оръжие, онези алкохолизирани дебили ще се самозатрият за няколко години. наркомани в русия "няма", както "няма" и война :) :) :) :)
  • 7
    5
    Заарата
    А бе русенец, прочети и нещо друго ,освен седмичния инструктаж на руското консулство във Варна !Така е ,не се чудете ,Варненското е на директно подчинение на Лавров ,а русенското консулство на посланника на Русия в София ! Така че, ежеминутно петоколонниците на Русия се зареждат с ''руска истина'' от Варна ! Тези руски ''доброжелатели'' теглят България към нивото на живот в Русия и Северна Корея ,а ние ги търпим!
  • 7
    4
    До даскала
    Не му обръщай внимание на "русенеца", тъпите рашистки тролчета като тоя нещастник са като кучето на Павлов-като видят САЩ и Украйна и скачат да бълват простотии и фалшиви новини. Жалки безродни предатели са това, утайката на обществото! ;)))
  • -3
    3
    до 2
    Провери отново. Включи и битовите инциденти си идиоти, които не знаят как се ползва и съхранява оръжие, застреляните от полицията и изобщо всички, загинали в мирно време от огнестрелно оръжие в САЩ. За свръхдозираните да имаш забележки?
  • 5
    2
    daskal
    До 1 - Стана ми любопитно и проверих. Загиналите от огнестрелно оръжие в САЩ през 2021 г. включително самоубийците са малко над 20-хиляди. Много, но не 60-хиляди.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари