Две учителки са сред новите 19 случая на КОВИД-19 в Русе

1
Общо броят на диагностицираните с КОВИД-19 в област Русе достигна 495 души, като активните случаи са 95
Общо броят на диагностицираните с КОВИД-19 в област Русе достигна 495 души, като активните случаи са 95

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 19 нови случая на коронавирус, като 15 от тях са от гр. Русе и по един от Мартен, Бяла, Лом Черковна и Смирненски

12 от новоустановените случаи са при жени, а седем при мъже. Сред тях са и две учителки. Едната е 62-годишна учителка от СУ „Васил Левски“. Тя е класен ръководител на един от първите класове. За момента жената е под домашна изолация, а 22-ма ученици от паралелката също ще останат под домашна карантина. От вчера с положителен PCR тест за COVID-19 е и 47-годишна учителка от МГ „Баба Тонка“, която също остава под изолация вкъщи.

Необходимо е да бъде отбелязано, че сред новообявените 19 случая са и съобщените през вчерашния ден две положителни проби на областния управител Галин Григоров и неговия заместник Валентин Колев.

Общо броят на диагностицираните с КОВИД-19 в област Русе достигна 495 души, като активните случаи са 95. Към момента 30 души са на болнично лечение, а 65 са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 39, а жените са 56, което в проценти е съответно 41% и 59%. Почти същото остава разпределението в процентно отношение при всички заболели от началото на пандемията. 286 са жените, а мъжете са 209, което е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 377.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари