Коронавирусът влезе в Английската гимназия и Електрото в Русе

1
Сред новите случаи на КОВИД-19 са 16-годишен ученик от 11 клас на АГ „Гео Милев“, 18-годишен ученик в 12 клас на ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, както и 15-годишен ученик от 9 клас на СУ „Васил Левски“
Сред новите случаи на КОВИД-19 са 16-годишен ученик от 11 клас на АГ „Гео Милев“, 18-годишен ученик в 12 клас на ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, както и 15-годишен ученик от 9 клас на СУ „Васил Левски“

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб за последното денонощие на територията на региона са установени 55 нови случая на КОВИД-19. Сред тях са и трима ученици на възраст между 15 – 18 години, както и 3-годишно дете, посещавало детска градина „Русалка 1“

Всички те са в добро здравословно състояние и са оставени под домашна изолация. 3-годишното дете е било поставено под карантина още от този понеделник, когато е станал ясен положителният резултат на 31-годишната учителка, преподаваща в същата група.

С КОВИД-19 са и 16-годишен ученик от 11 клас на АГ „Гео Милев“, 18-годишен ученик в 12 клас на ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, както и 15-годишен ученик от 9 клас на СУ „Васил Левски“. Всички те също са в добро здравословно състояние и затова са под домашна изолация. Необходимо е да се отбележи, че деветокласникът от най-голямото русенско училище „Васил Левски“ е посещавал часове за последно миналия петък. При всички от случаите продължава провеждането на епидемиологични проучвания.

Без промяна остава епидемичната обстановка в Центъра за настаняване от смесен тип на деца/младежи с увреждания „Розовата къща“ в Русе. Припомняме, че към момента там са установени пет случая на COVID-19. Става дума за две лица от персонала и трима потребителя. През вчерашния ден от Регионалната здравна инспекция отново е извършена проверка на място. Потребителите с положителни резултати за COVID-19 са изолирани в друга сграда, намираща се на бул. „Липник“ № 14, където се обслужват от двама души от персонала с отрицателни резултати от PCR-тест, които са карантинирани там. Потребителите с отрицателни резултати за COVID-19 остават в „Розовата къща”, като те се обслужват от други трима души от персонала с отрицателни резултати от PCR-тест, които са карантинирани в социалното заведение. Извършена е и основна дезинфекция в двете сгради. В хода на епидемичното проучване е установено, че миналия петък един от заразените младежи е посетил Дневния център за деца с увреждания – седмична грижа „Мечо Пух“ в Русе. Единствено една от служителките в дневния център – психоложка на 23 години, е с положителен PCR тест за COVID-19.

Оказва се и, че има два случая на коронавирусна инфекция в Центъра за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства „Райна Гатева“. По-конкретно се касае за 77-годишна медицинска сестра и жена на 44 години, която работи там като социален работник. За момента и двете са под домашна изолация.

Общо броят на диагностицираните с коронавирус в област Русе достигна 697 души, като активните случаи са 267. Към момента 55 от тях са на болнично лечение, а 212 са оставени под домашна изолация.

От Областния оперативен щаб апелират към жителите и гостите на Русе да спазват всички въведени противоепидемични мерки. Припомняме, че от днес е в сила и нова заповед на министъра на здравеопазването, която регламентира допълнителни мерки за ограничаване разпространението на COVID-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителка изпитва ученик:
- Разкажи урока!
Ученикът мълчи.
- Кажи поне заглавието!
Ученикът мълчи.
- Ти въобще знаеш ли по какъв предмет те изпитвам сега?!
Ученикът мълчи, а от задните редици се дочува шепот:
- Лелееее, тая вещица го разхожда из целия материал!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари