Двама сигурни водачи на листи в Русенско

0
Останалите партии още не са подредили листите си
Останалите партии още не са подредили листите си Снимка: БГНЕС / Дилян Марков

Двама са сигурните водачи на листи за предстоящите парламентарни избори на 14 ноември в Русенско.

Официално Крум Зарков за пореден път е определен да бъде начело на кандидатите за депутати от „БСП за България“, а новата формация „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев залага на бизнесмена и собственик на „Еконт“ Николай Събев.

Засега останалите политически сили все още не са обявили кой ще води листите им, тъй като вървят вътрешни процедури по номинации и утвърждаване от централните ръководства.

„Има такъв народ“ вероятно отново ще заложи на областния координатор на партията Светлин Стоянов, който изведе партията в Русе на първо място на двата последни вота, предполага Русе Медиа.

За ГЕРБ-СДС почти сигурно е, че водач ще бъде Десислава Атанасова, а Красен Кралев този път няма да участва от Русе. В първата тройка се очаква да бъде и административният директор на Лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова, която преди седмица стана зам.-председател на националната структура Жени ГЕРБ. Въпреки че се завърна в активната политика Пламен Нунев няма да участва в листата, както самият той обяви.

ДПС вече минаха през областното си събрание и са дали своите предложения, но за момента няма да ги коментират, тъй като чакат решението на Централния съвет. Спрягат се имената като водач и на Бюрхан Абазов, и на Дауд Ибрям, но няма категорично потвърждение кой от двамата ще застане начело.

„Демократична България“ и „Изправи се! Ние идваме“ до момента не дават индикации кой ще води листите им. При последните два вота и двете коалиции смениха водачите си в Русе – за ДБ първо беше Митко Кунчев, после Стефан Тафров, а при ИСНИ първо беше Станимир Бояджиев, а след това Татяна Дончева.

Очаква се ВМРО отново да участват на изборите с водач на листата си Искрен Веселинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари