Двама прокурори са с охрана заради заплахи от Мартин Божанов - Нотариуса

0
Те са получавали индиректни заплахи, каза Христо Кръстев, заместник-градски прокурор от СГП
Те са получавали индиректни заплахи, каза Христо Кръстев, заместник-градски прокурор от СГП Снимка: bTV / стоп кадър

Те са получавали индиректни заплахи, каза Христо Кръстев, заместник-градски прокурор от СГП

Нови разкрития за действията на убития тази седмица Мартин Божанов, известен като Нотариуса. Двама прокурори от Софийска градска прокуратура са под специална охрана заради получавани заплахи от него.

Атаката срещу тях е започнала през лятото. Справка на прокуратурата показва, че от 1998 до 2006 година срещу Мартин Божанов е имало и обвинителни актове. В градската прокуратура няма информация какво се е случило с тези обвинения и дали не се е стигнало до осъдителни присъди и реабилитация.

По справката, която имаме Софийска районна прокуратура е изготвила и внесла обвинителните актове за кражби, документни измами и съответно документи престъпления“, каза Христо Кръстев, заместник-градски прокурор на СГП пред bTV.

След 2006 г. Софийска районна прокуратура занимавала ли се е с Мартин Божанов?

Да, от информацията, която имаме в СРП са подавани доста сигнали за имотни измами, за документни измами, за заплахи, но по тези сигнали са постановени откази за образуване на досъдебно производство или прекратяване на наказателните производства.

Едва миналата година с Божанов започва да се занимава Софийската градска прокуратура заради естеството на разследването - участие в организирана престъпна група за пране на пари, измами и заплахи срещу магистрати.

Знае се за заплашвани двама съдии от Мартин Божанов. Има ли заплашвани други магистрати и кои са те?

Има и заплашвани двама прокурори от СГП, които и към настоящия момент са с охрана от Национална служба „Охрана“. Те са от миналата година с охрана, получили са индиректни заплахи , свързани с разследването, което те са провеждали. Което означава, че този човек се е чувствал наистина безнаказан и най-вероятно е имал връзки по високите етажи на съдебната власт или политици.

Христо Кръстев каза още, че иззетата кореспонденция на Божанов ще бъде обработена от разследващите.

И на второ място, да се установи от тази информация в телефона, която евентуално ще бъде намерена, дали има и замесени магистрати“, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    В провинцията
    ако заемаш някоя по-висока длъжност и имаш приятели в прокуратурата, не е необходимо да си Божанов, да си член на клуба му, а приятелите са за да помагат, и след като си ги помолил могат да образуват, или да постановят отказ да образуват досъдебно производтво. Важно е да се покаже на набелязания, срещу който са ппредприети действия кой кара влака или да му се затвори устата. Абсурдно е в НПК, лицето срещу което се води досъдебно производство да е лишено от право да узнае за какво се води досъдебното производство, за да може да предостави информация от значение за производството, великата милост е да узнае едва след като му предявят материалите от разследването и му връчат обвинителния акт,след което същия тръгва да гони михаля, след събитията е да доказва , че няма сестра... Забележете, че дори не може да обжалва постановленията за удължаване на срока на разследването, защото същите не му се връчват, изобщо е забутан в ъгъла и няма полезен ход, но "пострадалите лица", които често се оказва че не са пострадали, а просто изпълняват нечия поръчка имат цялата информация . Това е държава на обсурдите. И най-накрая, когато целият терор приключи "поради липса на престъпление", което се установява в продължение на 1-2 години, лицето не може да узнае кога е влязло в сила постановлението за прекратяване на наказателното преследване, защото Прокуратурата му отказва информация. Да ви прилича на ПРАВОВА ДЪРЖАВА?!
  • 1
    4
    Цървул
    Това е срамно прокурор да се страхува от някакъв цървул
  • 4
    3
    Големият проблем е
    Че отказът да се образува досъдебно производство не подлежи на съдебен контрол. Така за Божанов не е било проблем отказът да бъде осигурен до последното инстуционално ниво на прокуратурата, защото това се решава само на ниво прокуратура. То даже те е необходимо да си Божанов, за да се извършват такива услуги между колеги прокурори, защото няма съдебен контрол.. едва от миналата година с изменения в нпк се допусна да някои престъпления отказ,т за образуване на досъд.производство да се обжалва в съда. Трябва да се разследва по веригата, дали тези досэд.производства срещу Божанов не са прекратяване от едни и същи прокурори и с какви мотиви, о в случаите на обвинители актове дали същите са стигнали изобщо до съда. Око са стигнали каква е съдбата им, защото има срокове и дали не се е случило това, за което говори Златанов , да са били смъкнат от масива
  • -4
    2
    до 1
    завист ли долавям в думите ти?!? или си от баджанаците или пък от прелъстените и изоставени?!?
  • 4
    1
    Бяла ризка
    Я колко е по-добре да си някакво адвокатче, с власт в местната власт, и да разпределяш местните порции като: на единия паркинг, на другия да строи моста на езерото у Наколову, на третия да копа улиците на градо, четвърти да строи някаква градина в умиращия и обезлюдяващ се град, пети да санира, шести да полага тръбите на ВРЕЙКАТО (нали и там адвокатчето има глас, щото и држъвътъ има дял там), и т.н. А отплатата ли? Еееех отплататаааааа. Ами Нова Булка, Нов късмет. Ама удари на Дръво. Старата го нарита като парцал, за сеир на блока, квартала, града, партията, медиите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари