Двама от обвиняемите за наркооранжерията в Бяла остават в ареста

0
Те са обвинени в отглеждане на 1630 броя растения от рода на конопа на стойност 316 200 лв.
Те са обвинени в отглеждане на 1630 броя растения от рода на конопа на стойност 316 200 лв. Снимка: Dunavmost

24-годишният С. И. и 42-годишният И. С., обвинени в засяване и отглеждане на 1630 броя растения от рода на конопа на стойност 316 200 лв., остават в ареста

Това реши Окръжен съд – Русе.

Дежурен състав първо разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на младежа. Ден по-късно съдът остави без уважение молбата на по-възрастния мъж за изменение на мярката му за процесуална принуда в по-лека. И. С. е в ареста от 22.07.2021 г. и за трети път подава такова искане, като предходните също са били отхвърляни, включително и от по-горната инстанция. Срещу него е повдигнато и второ обвинение – за това, че на 22.07.2021г. в гр.Бяла, без надлежно разрешение, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана с нето тегло 52,03 грама на стойност 312,20 лева. Според прокуратурата, двамата мъже в съучастие с още един, в периода от месец март 2021г. до 22.07.2021 г., в условията на продължавано престъпление, засяли и отглеждали растения от рода на конопа- канабис /марихуана/ с нетно тегло 52 700 грама.

Окръжен съд - Русе счете, че от събраните множество доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили деянията, за които са привлечени към наказателна отговорност. Въпреки, че са неосъждани, според съда, има реална опасност те да се укрият и да извършат други престъпления. Аргументи за това са тежестта на обвиненията, както и начина на извършване на престъпленията - осъществени при висока организираност, с мащабна инвестиция, при влагането на значителен финансов и човешки ресурс.

Определенията на Окръжен съд – Русе подлежат на обжалване в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари