Двама мъже се удавиха в морето край Варна

2
Загиналите са на 64 и 72 години
Загиналите са на 64 и 72 години Снимка: Dunavmost / архив

Загиналите са на 64 и 72 години

Двама мъже станаха жертви на варненското море днес, съобщиха от ОД на МВР-Варна, предаде ДНЕС+.

Инцидентът е станал на плажа, известен като Фичоза, до хижа Ветеран.

Двамата мъже са били с жените си на плаж, но не е ясно, дали са били в компания, или са две различни двойки, допълват още от полицията.

Загиналите са на 64 и 72 години. Сигнал за инцидента с един от мъжете в подаден на тел. 112 в 13:00 ч., но пристигайки на място, служителите на Пожарна безопасност и защита на населението от бедствия и аварии установяват, че има и друг удавник. Пожарникарите са успели да извадят тялото на удавения мъж.

Морето по цялото Черноморие е изключително опасно през месец август, а причината е явление, наречено „Карпуз Мелтен“. Всеки ден спасителите по плажовете влизат в стълпотворения с плажуващи, тъй като масово хората подценяват опасността и настояват да влязат в морето.

Рибарите познават явлението. Казват, че не е необичайно, но от две години не се е появявало, а според тях, то ще продължи около седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари