Двама души загинаха, скачайки от прозорците на горящ жилищен блок в Берлин

2
На мястото на инцидента са дошли 116 служители на аварийните служби
На мястото на инцидента са дошли 116 служители на аварийните служби

На мястото на инцидента са дошли 116 служители на аварийните служби

Двама души загинаха вчера в големия берлински квартал Берлин-Кройцберг, след като скочиха от един от последните етажи на 12-етажен жилищен блок в опит да се спасят от пламъците, предаде ДПА, като се позова на германската полиция.

И двамата, мъж и жена, са починали на мястото на инцидента въпреки усилията на аварийните екипи да ги спасят, съобщи говорител на берлинската противопожарна служба, предава БТА.

Според свидетели в момента, когато пристигнали спасителните екипи, двамата викали за помощ на висок глас.

Жената обаче скочила много бързо през прозореца, за да се опита да се спаси от пламъците. Мъжът първоначално се хванал за балкона, но се пуснал преди пожарникарите да успеят да отворят напълно предпазната въздушна възглавница, за да може той да падне върху нея.

По данни на противопожарната служба пламъците били потушени след малко повече от половин час без огънят да може да се разпространи в други апартаменти в бетонната сграда. Етажите над пожара обаче се изпълнили с дим, а цялата сграда била евакуирана.

По данни на противопожарната служба на мястото на инцидента са дошли общо 116 служители на аварийните служби в Берлин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари