Два часа огнеборците потушаваха пламъците в "Стефани стил"

0
Изгоряха два етажа от фабриката
Изгоряха два етажа от фабриката Видео: Русе Медиа

Фабриката за мебели „Стефани стил“ горя тази вечер в Русе.

Борбата с огъня продължи близо два часа. За щастие при инцидента няма пострадали хора.

Огънят е тръгнал от шивашки цех, част от мебелното производство, и бързо се е разраснал. Работниците, които са били на смяна, незабавно са били евакуирани, информира Русе Медиа.

Полицията е отцепила района, а на мястото са изпратени три екипа на пожарната. Впоследствие е извикан още един екип, както и всички огнеборци,  които не са на смяна. Заради спецификата на производството и използваните материали се наложи всички пожарникари да работят с противогази.

На място пристигна и началникът на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Димитър Павлов. Той обясни, че е горяла двуетажната сграда, която е обвързана с останалите помещения на мебелното производство. „Пожарът обхваща и първия, и втория етаж. Особеното е, че в самото производство се използва дунапрен и изкуствена кожа, които при горенето отделят токсични вещества и горят интензивно. Най-важното и най-същественото е, че няма пострадали както от страна на работниците, и от нас , пожарникарите. Работата на пожарникарите бе на изключително професионално ниво и аз благодаря на момчетата, които дадоха максимума“, заяви комисар Павлов.

Това не е първи пожар в „Стефани стил“, а причините тепърва ще се изясняват. Ще бъде образувано досъдебно производство. Заради инцидента утре фабриката ще остане затворена, когато ще продължат и огледите от пожарните експерти. Мястото на инцидента ще бъде наблюдавано от дежурни екипи на пожарната цяла нощ.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари