Дунав сформира женски футболен отбор

0
Русе има един отбор и той се казва Дунав
Русе има един отбор и той се казва Дунав

Сериозна стратегия за повишаване на интереса от страна на местната общественост е замислило ръководството на ФК Дунав (Русе). Това стана ясно по време на нарочна пресконференция на управата на футболния клуб. В нея участие взеха председателят на УС д-р Симеон Симеонов, консултантът към УС и народен представител Свилен Иванов, директорът на ДЮШ на "драконите" Драгомир Григоров и управителят на спортен комплекс "Марисан" Петър Петров.

Русенският клуб спечели по категоричен начин промоция за "Б" група, гарнирано с Купата на Аматьорската футболна лига. Припомнено бе, че междувременно базата в квартал "Здравец" се е обогатила с терен с изкуствена настилка, използван за официалните мачове на отбора на "Дунав" в Елитната група на юношите до 17 г., както и за тренировки на представителния мъжки тим. Всичко това е постигнато с бюджет от около 580 000 лв.

"За постигнатите резултати, футболистите вече са получили 15 000 лв. отборна премия, а при събирането си в края на тази седмица ще си разделят още 5000 лева", съобщи Свилен Иванов.

Ръководството е решено завръщането и утвърждаването на представителния отбор в професионалния футбол да е трайно. "Русе има един отбор и той се казва Дунав. Ако не се обединим повече хора около това и няма достатъчен интерес от страна на местната общност обаче, няма смисъл да говорим за следващото стъпало - "А" група", заяви Свилен Иванов.

Той добави, че продължават преговорите за генерален спонсор на клуба, който да осигури 45% от бюджета. "Идеята е основната роля да е на обществото - Община, местни фирми и зрители, които посещават мачовете. От футболистите се иска да продължават да играят добър футбол и да побеждават, с което да привличаме повече хора на стадиона. Русе е футболен град, нека го докажем", каза още Иванов.

Селекцията за новия сезон тепърва ще бъде коментирана с наближаването на първата тренировка на тима. Наставникът Веселин Великов ще изведе футболистите си за занимание на 19 юни, петък от 18 часа на Градския стадион в Русе.

Коментирано бе, че интересът към школата на Дунав расте и все повече деца изявяват желание да се присъединят към нея. "В тази връзка сътрудничеството с "Марисан" ще помогне за разширяване на основата на т.нар. футболна пирамида. Наред с елитните отбори на Дунав при 15-годишните и 17-годишните с треньори съответно Драгомир Григоров и Емил Иванов и Емануил Върбанов, по-големите юноши на практика ще получат възможност да се калят в мъжките битки в Североизточната "В" група с "Марисан" под ръководството на досегашния директор на ДЮШ на Дунав Борислав Богомилов", добавиха Свилен Иванов и д-р Симеонов, като заедно с Петър Петров уточниха, че е подсигурено финансирането за участие в третия ешелон.

"Колкото повече деца има в школата, толкова по-добре за ФК Дунав. Тези деца ние ги възпитаваме да са дунавци, а възпитаме ли тях - с тях и родителите ще идват на мачовете. Ние като школа на Дунав (Русе) сме длъжни да сме най-голямата и най-добрата школа тук. Трябва да сме сред най-добрите в школи на България. Русе е един от най-красивите градове в България и "Дунав Русе трябва да играе красив футбол", категоричен бе директорът на ДЮШ в клуба Драгомир Григоров. Той добави, че към треньорския екип в школата вече се е присъединил и Мартин Друмев, който ще води деца родени 2005 г.

Друга новина съобщена днес бе, че ще бъде формиран женски отбор във ФК Дунав със селекционер Огнян Цветанов. Предстои да се уточни и обяви допълнително и начинът за набиране на попълнения. "Целта е футболът в Русе да е още по-привлекателен. В тази връзка искам да добавя, че пускаме отново в продажба клубните карти. Билетите за "Б" група пък най-вероятно ще са с цена 3 лева", каза още д-р Симеонов.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари