Дунав отпадна от турнира за Купата на България

0
Литекс постигна очаквана победа с 4:2 над Дунав (Русе)
Литекс постигна очаквана победа с 4:2 над Дунав (Русе)

Отборът на Литекс постигна очаквана победа с 4:2 над Дунав (Русе) в мач от 1/8-финалите за Купата на България и по този начин продължава към 1/4-финалите на турнира. В герой за домакините се превърна резервата Георги Минчев, който наказа съперника на два пъти, предаде Sportal.bg.

Водените от Лауренциу Регекампф футболисти започнаха двубоя по-добре и още в първите минути голямата звезда на "оранжевите" Данило Асприля създаде няколко опасни атаки по фланга.

Първият сериозен шанс бе за Литекс, като в 16-ата минута Асприля отправи силен шут, но прати топката в аут. В 21-ата минута Арсенио стреля с глава, но кълбото бе изчистено от Ковачев. Натискът продължи и логичното се случи в 29-ата минута, когато Страхил Попов центрира към Асприля, който разстреля вратаря на Дунав за 1:0.

В 35-ата минута дойде и първото по-сериозно положение за "драконите" от Русе, като след добре изпълнен пряк свободен удар дело на Раденцов, младото острие Юлиян Ненов матира Баривиера и направи резултата 1:1.

Въпреки това положение домакините продължиха да бъдат по-добрият отбор на терена и в края на първата част нападателят Бьорн Йонсен не успя да засече центриране отляво. Това беше и последната интересна ситуация пред някоя от двете врати за първата част.

Няколко минути след подновяването на играта Дунав стигна до първата по-сериозна възможност, след силен удар от дистанция на един от най-добрите на терена Ивайло Раденцов, но Баривиера се прояви добре и изби топката в корнер. В 62-ата минута дойде и най-сериозната възможност, пропусната от резервата Георги Минчев.

Броени секунди по-късно именно Минчев засече центриране на Асприля и направи резултата 2:1. Това бяха и минутите на "оранжевите", като в 66-ата минута Арсенио навърза няколко защитници на Дунав и центрира към Минчев, който реализира втория си гол в мача и направи 3:1.

Въпреки резултата един от лидерите в "Б" група продължи да се опитва да се върне в мача и в 74-ата минута Ненов стреля от пряк свободен удар, но неговият шут нацели страничната греда.

В 88-ата минута Арсенио реализира за 4:1, който ознаменува великолепната си игра със страхотен индивидуален гол. Последното попадение бе за Дунав, дело на Йордан Димитров в 90-ата минита, с което беше оформено крайното 4:2.

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари