"Дунав" изненада "Септември" в София

2
Дунавци победиха в 2:1 с голове на Мирослав Будинов
Дунавци победиха в 2:1 с голове на Мирослав Будинов Снимка: ФК "Дунав"

Дунавци победиха в 2:1 с голове на Мирослав Будинов

Септември (София) претърпя ново домакинско поражение във Втора лига - този път с 1:2 от намиращия се в средата на класирането Дунав (Русе), но остава на 2-о място във Втора лига и основен претендент за промоция в елита.

Но само на 4 точки от тях вече е тимът на Марек (Дупница), който днес победи с 1:0 втория тим на ЦСКА 1948. Единственото попадение вкара Николай Ганчев в 84-ата минута, информира БТА.

Дунавци поведоха с 2:0 в рамките на 12 минути, когато нападателят-ветеран Мирослав Будинов вкара два пъти от две дузпи. И двете бяха направени от централния бранител Иван Арсов, а Будинов не сбърка срещу Шейтанов. В тези минути атаките на Септември не вещаеха кой знае какви опасности за вратаря Даниел Николов.

7 минути след началото на втората част Септември върна едно попадение чрез Мартин Тошев. Той засече от десетина метра с глава центриране на Мартин Стоянов от дясно.

Домакините продължиха да търсят нови голове във вратата на Николов и в 74-ата резервата Айкут Рамадан, който внесе доста свежест, уцели гредата. Той получи топката на лявото крило, влезе навътре към центъра и стреля, но кълбото се отби в рамката над главата на вратаря.

Натискът продължи и имаше още една греда, която удари Жан-Пиер да Силва в 86-ата минута. Снажният френски нападател от 8 метра не успя да уцели мрежата. Последва ъглов удар, Асен Георгиев скочи най-високо и с рамо удари топката, която пак се отби в горната греда. При последвалото меле Захари Атанасов влезе опасно в краката на Луис Пахама и беше отстранен с директен червен картон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари