Дрогиран шофьор на товарен автомобил "изгоря" в Русе

2
Мъжът е карал с отнета шофьорска книжка
Мъжът е карал с отнета шофьорска книжка Снимка: МВР

Мъжът е карал с отнета шофьорска книжка

На 12 декември, около 14:30 часа екип на Първо РУ - Русе е изпратен на подаден сигнал за водач, който управлява МПС в срока на лишаване от право за управление. На посочения адрес на булевард "Трети март", пред товарния вход на завод, служителите са засекли да приближава посоченото превозно средство товарен автомобил марка "Форд", модел "Транзит".

При последвалата проверка като водач е установен 33-годишен мъж. Било констатирано, че превозното средство не е преминало годишен технически преглед, за което му е бил съставен фиш по ЗДВП, а при проверка на документите на водача, е станало ясно, че е лишен от право за управление и поради тази причина не може да представи документ за правоспособност. При справка в масивите на полицията е изяснено, че на водача е издадено наказателно постановление, връчено му е и е влязло в сила миналия месец, с което е лишен от правото да управлява МПС, съобщиха от пресцентъра на полицията в Русе.

За съдействие и допълнителни проверки на място е бил изпратен и екип на пътна полиция. При последвали проби на водача за употреба на алкохол и наркотици с технически средства, дрегерът за алкохол е дал отрицателен резултат, но уредът за наркотици е отчел положителен за амфетамин и метамфетамин.

На шофьора е съставен акт и е изпратен за даване на проби в медицинско заведение. Установеното от униформените е документирано и случаите са предадени на разследващи полицаи.

Заведено е бързо производство за престъпленията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари