Древни методи за установяване на ранна бременност

0
Любопитно е, че този древен метод за тестване на ранна бременност се счита за надежден до 1933 година
Любопитно е, че този древен метод за тестване на ранна бременност се счита за надежден до 1933 година

Известно е, че шумерите, обитаващи Южна Месопотамия около 4-2 хилядолетие пр.н.е. използват тампони, изработени от вълна, ленени конци и мистериозни бели растения, пише Framar.bg

Жените трябва да носят такъв тампон в продължение на три дни. Ако действително са бременни, то след изваждане тампонът ще бъде с преливащи се цветове. За съжаление до този момент учените не са идентифицирали растението, което са ползвали древните шумери.

В древен египетски папирус, датиращ от 10-ти век преди новата ера описва следния начин да се разбере за ранно настъпила бременност: "Пшеница и ечемик трябва да се увият с парче плат. В продължение на 5 дни жената, която се тества трябва да уринира върху плата със семената. След това те се смесват с пясък. Покълването и на двете зърна покълнат е сигурен знак, че жената със сигурност ще стане майка. Ако прораснат само зърната пшеницата – ще се роди момче, а в случай, че се появят само ечемични кълнове – детето ще бъде момиче. Непокълналите зърна показват, че жената няма да става майка".

Любопитно е, че този древен метод за тестване на ранна бременност се счита за надежден до 1933 година.  Неговата ефективност се потвърждавала в около 80% от случаите. Научно установено е, че урината на бременните жени действително може да ускори поникването на семената.

Според други източници, в древен Египет, за да се разбере дали някоя девойка е бременна, трябва да изпие специална напитка. Тя се състоеше от трева и кърма от жена, родила момче. Бременността се потвърждава, ако след като приема на питието девойката повърне.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари