Драгомир Драганов: Увеличаването на работната заплата да бъде свързано с производителността на труда

0
Има опасност в някои региони, заплащането на неквалифицираните кадри и специалистите почти да се изравни, коментира депутатът
Има опасност в някои региони, заплащането на неквалифицираните кадри и специалистите почти да се изравни, коментира депутатът Видео: Кис 13

Има опасност в някои региони, заплащането на неквалифицираните кадри и специалистите почти да се изравни, коментира депутатът

Това смята Драгомир Драганов, който е член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ в Русе. Според него, заплатата трябва да бъде почасова с определена минимална ставка за различните сектори, предава КИС 13.

С приемането на новата методика за образуването на минималната работна заплата от следващата година, която ще бъде 50% от средната за страната, има опасност в някои региони, заплащането на неквалифицираните кадри и специалистите почти да се изравни, коментира Драганов.

Според него заплатата трябва да бъде обвързана с производителността и дава пример с шивашкия бизнес.

Статистиката сочи, че производителността на труда в България е около 50% от средната в Европейския съюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    наздраве
    А стълбът на жп прелеза на Две могили ко вика, пияндурник кух?
  • 6
    5
    до 3
    Тая мантра с производителността на труда много обичат да я повтарят едни хора, които живеят скъпо, а парите им ги изкарват други хора, на които ако може да не плащат. Истината е, че ако дадеш на един багерист лопата, толкова и производителност можеш да чакаш от него. Викаш вземат от парите на работливите за да ги дават на мързеливите. В Белгия и Германия, където минималната заплата е над 3000 лева, сигурно по същия начин гледат на нещата. Там много обичат мързеливците. Български пишман бизнесмени!
  • 11
    4
    Уффффф,
    Тоя пък 'га стана калайджия, 'га му почерня гъза, "га почна акъл да дава, гаче го е имал в повече?!!
  • -3
    3
    Преливане от пусто в празно
    Увеличаването на минималната заплата не увеличава общата покупателна способност на населението. Многократно е обяснявано защо. Чрез принудително вдигане на минималната заплата държавата само преразпределя парите - от работещите към мързеливите, и от кадърните и високо-квалифицираните, към некадърните и ниско-квалифицираните
  • 1
    2
    до 1
    ти си дялкаш клечки за у гъза ли е мозък?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари