ДПС изритаха Кузов

0
ДПС изритаха Кузов
Видео: БГНЕС

Владимир Кузов вече не е член на ДПС, книжката му е обявена за невалидна.

Това става само седмица, след като той беше приет в областната структура на партията в столичния район Оборище.

Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на извънредна пресконференция.

Централното оперативно бюро (ЦОБ) на партията е решило да изключи от ДПС досегашният председател на структурата в Оборище Антон Тепавичаров, който е приел документите на Кузов. 

Областният председател на ДПС - София Нихат Кабил пък сам е депозирал оставката си след случая. Тя е била приета от ръководството на партията.

"Ние изповядваме човешки ценности. С ценностите компромиси не правим", каза Карадайъ.

Карадайъ обяви, че от ЦОБ са разбрали за случая от медиите. "Става въпрос за приемане на човек за член на партията - лице, който е осъждано за педофилия", каза Карадайъ и малко след това подчерта, че партията му изповядва "човешки ценности, а с ценностите компромиси не правим".

Направили проверка и се оказало, че при приемането на Кузов са били нарушени и условията и реда за приемане на нови членове в партията. Структурата на ДПС в Оборище още снощи взела решение, че партийната книжка на Кузов е невалидна. 

"Уставът на ДПС и всички програмни документи и решения на партията са задължителни за всички членове и следва да се спазват. При нарушение - се налагат наказания. С това този въпрос е приключен", каза Карадайъ преди да излезе от залата за пресконференции в централата на партията.

През 2005 година Кузов стана депутат от "Атака". Той бе изключен от парламентарната група заради обвинения в педофилия. По-късно Кузов призна, че е с различна сексуална ориентация, но не е педофил. Делото приключи с осъдителна условна присъда. По думите му обаче делото срещу него е било политическо, а той е невинен.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари