Доживотен затвор за жената, която уби 8-годишно момиченце

0
Потвърдиха присъдата на Атанаска Георгиева, която умишлено уби Александра от Поморие
Потвърдиха присъдата на Атанаска Георгиева, която умишлено уби Александра от Поморие

Потвърдиха присъдата "доживотен затвор" за Атанаска Георгиева, която умишлено уби 8-годишната Александра Тодорова от Поморие.

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) призна Атанаска за виновна в това, че на 10 април 2014 г. в Поморие, умишлено умъртвила малолетната и в безпомощно състояние Алекс, на осем години, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, информира Канал 3.

Съдът увеличи кръвнината, която Атанаска трябва да заплати на семейството на детето: от 130 000 лв. на 180 000 лв., за всеки един от тях, а присъдата, издадена от Бургаския апелативен съд, е потвърдена в останалата й част.

"По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на подсъдимата, които съвкупно установяват участието й в престъплението и формират стабилна доказателствена основа за нейното осъждане", категорични са върховните съдии. Те са на мнение, че липсва основание за преразглеждане на въпроса за виновността на подсъдимата, поради което не може да бъде уважено искането й за отмяна на осъдителните съдебни актове и връщане на делото за ново разглеждане.

Решението на ВКС не подлежи на обжалване, съобщиха от съда.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари