Доц. Мангъров: Изолаторите в училищата няма да помогнат по никакъв начин срещу COVID-19

0
Ако тестваме всеки ученик с температура, за няколко седмици училищата ще затворят
Ако тестваме всеки ученик с температура, за няколко седмици училищата ще затворят Видео: bTV

Ще се стигне до това, че в рамките на няколко седмици всички училища трябва да бъдат затворени, заяви началникът на детското отделение в Инфекциозната болница в София

Няма нито едно клинично изследване, което да доказва, че има полза от носенето на маски. Със същия успех можем да накараме децата да носят червен конец и да вярваме, че ще ги пази.

Това заяви началникът на детското отделение в Инфекциозната болница в София доц. д-р Атанас Мангъров в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Изолаторите в училищата няма да помогнат по никакъв начин. Представете си, че на едно дете му става лошо и о изолират, но там има и друго дете. През това време детето си е общувало с другите деца. Преди да се проявят симптомите то си е било достатъчно заразно. Всъщност ние нищо не правим, защото децата са минали през рискова среда“, обясни той.

Не бих съветвал тези, които се установят за болни да се тестват с PCR. Това ще е безумно. Ще се стигне до това, че в рамките на няколко седмици всички училища трябва да бъдат затворени. Ако искаме да постигне това по-добре да обявим нулева година и да не се учи“, заяви началникът на детското отделение в Инфекциозната болница в София.

Ние тук се справяме много добре. Тези страни, които много силно се изолираха и маскираха, в момента се връщат назад. Ние направихме правилното нещо. При нас нещата са на едно ниско ниво и нямат нищо общо, с това което се случва във Франция, Италия и т.н.“, категоричен бе доц. Мангъров.

Ваксина има, но тя не е добре изпитана. Русия е по-напред със 7-8 години в изпитанията от нас. Те използват разработка на база на вируса Ебола. Но нещата не са толкова добре проучени“, смята той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари