Доц. Мангъров и Петър Велков в челен сблъсък за COVID-19

0
Случаите са много повече, отколкото се съобщават. Това е медицински фашизъм.
Случаите са много повече, отколкото се съобщават. Това е медицински фашизъм.

Случаите са много повече, отколкото се съобщават. Това е медицински фашизъм.

Това каза началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София доц. д-р Атанас Мангъров в Шоуто на Николаос Цитиридис по bTV.

"Ние сме в челните места по смъртност. Това природно бедствие не може да се овладее по този начин. Това се доказва в страните с най-строги мерки", посочи той.

"Медицината не е аритметика. Мерките нямат особена полза, защото епидемията си следва своя ход. Ако се затворим и живеем накрая на света можем да се предпазим, но в момента, в който се отворим, всичко ще започне отначало", обясни доц. Мангъров.

По думите му пациентите, които са настанени в Инфекциозна болница са там по-скоро от страх, отколкото да имат нужда. "Не особено тежък медицински проблем се използва по всякакви цели", каза доц. Мангъров..

Ситуацията е подценена, случаите са много повече и пораженията са по-големи. Това заяви от своя страна математикът Петър Велков. "Мерките работят. Те се взимат, защото здравната система не може да издържи. Ако пуснем безконтактно да се разпространява вируса, това ще доведе до 60 – 70 000 смъртност в България и това няма да са само възрастни хора", предупреди Велков.

"Аз бих се засегнал от епитети, които ме наричат идиот и шизофреник, но знам, че той не е прав", обърна се доц. Мангъров към Петър Велков. Той отбеляза, че събеседникът му има гузна съвест.

Цялата информация за COVID-19 е в ръцете на нещото, наречено НОЩ. Колкото повече тестове правиш, толкова повече заразени ще откриваш, смята инфекционистът.

„Вие не разбирате“, упрекна събеседникът си доц. Мангъров. „Много тъжно е така да се отнасяте към мъката на хората, загубили близките си. От тази зараза загинаха 18 000 човека“, отвърна му математикът.

В 20 на 100 от случаите протича едно грипоподобно състояние. В част от случаите, заболяването е по-тежко заради съпътстващите заболявания, стана ясно от думите на шефът на COVID отделението в Инфекциозна болница – София.

Математикът подари на доц. Мангъров доклад от 1200 страници, който опровергавал дезинформацията на инфекциониста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари