Допълнителни трасета в Румъния облекчават трафика през „Дунав мост“

0
Очаква се това да стопи опашките от тирове в района на моста в Русе
Очаква се това да стопи опашките от тирове в района на моста в Русе Снимка: БГНЕС / архив

Нова организация за по-бързата обработка на товарните автомобили е създадена на ГКПП „Дунав мост“ при Русе - Гюргево.

Румънската страна е пуснала допълнителни трасета, за да се ускори преминаване на камионите. Очаква се това да нормализира обстановката с колоните тирове в района на моста в Русе.

След въвеждането на извънредното положение в Румъния и затварянето на част от граничните пунктове с България, всички тирове в посока Украйна  и Молдова преминават само през Дунав мост при Русе. Процедурите по мерене на температура, попълване на декларации и анкети отнемат допълнително от времето за допускане на камионите на чуждата територия. Това води до образуването на опашки от изчакващи тежкотоварни автомобили, информира Русе Медиа.

От днес вече тировете, след като преминат през трите трасета с три кантара на изхода от България и платят такса, ще бъдат обработвани на общо шест трасета на румънския терминал. Освен трите основни за камиони, вече се използват и трите трасета за леки автомобили, където в момента няма трафик. По този начин пропускливостта и обработката на документите се увеличават двойно. Досега информацията от трите базови трасета за камиони е станала на едно автоматизирано работно място, а от днес е разкрито още едно със същите функции.

От българска страна не е необходима подобна реорганизация, тъй като на вход за товарни автомобили има шест трасета. При необходимост, както е било в съботния ден, те се пускат на максимален капацитет заради големия брой камиони. Към момента работят половината, които са достатъчни за поемане на товарния трафик от влизащите в страната ни камиони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари