Доктор Ирена Иванова вече е контактна

5
35-годишната лекарка, която падна от 7-ия етаж, започва раздвижване
35-годишната лекарка, която падна от 7-ия етаж, започва раздвижване

35-годишната лекарка Ирена Иванова, която падна от 7-ия етаж на жилищна сграда в столицата, е контактна и адекватна.

Това каза изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ проф. Асен Балтов по време на пресконференция за състоянието на лекарката, която падна от висок етаж на столичен блок и за чието лечение бяха организирани акции по събиране на кръв и средства, предаде Агенция „Фокус“.

Искам да благодаря на колегите, които са свършили прекрасно своята работа. До момента на жената са направени 12 интервенции. Това което е най-важно е, че тук се използва един нов подход при лечението на такива тежки травми, който позволява ние постепенно да възстановим функциите и живота на пациента във вида, в който всеки би искал да изглежда, когато напуска една болница. Това не е единствения такъв случай – това е показен случай за работата на „Н. И. Пирогов“ и неговите екипи, които се отзовават винаги и правят всички по силите си“, заяви той.

Тя в момента е в реанимация, за да бъдем по-спокойни ние. Тя е контактна, адекватна. Предстоят и още няколко интервенции, които не са животозастрашаващи. Такива случаи се възстановяват изключително бавно и трудно. Започваме раздвижване на всички стави“, каза още проф. Балтов.

По думите му една такава травма е свързана с голяма кръвозагуба, а кръводарители трудно се намират, но в случая кръводарителската кампания е била успешна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари