"Дойче шуле" събра над 5 000 лева на благотворителен бал

0

За втора поредна година СУПНЕ „Фридрих Шилер“ в Русе организира голям благотворителен бал, наречен ,,Сътворени чудеса“.   

Инициативата на училищното настоятелство събра в салоните на хотел „Дунав плаза“ родителската общност, за да се включат в каузата за събиране на средства за подпомагане на учениците в различни извънучилищни дейности - олимпиади, състезания, конкурси и да насърчат техните таланти и изяви.

На бала също бяха зам. областният управител Валентин Колев и началникът на РУО Росица Георгиева, които поздравиха присъстващите и пожелаха повече щедрост и съпричастност към инициативата. Своеобразен домакин бе директорката на учебното заведение Искра Иванова, която в ослепителна дълга черна рокля и колие от бели перли посрещаше гостите, заедно с председателя на училищното настоятелство Мирослав Стойчев. Още на прага гостите получиха елхово клонче с вплетена в него канелена пръчица и коледно късметче.

В ресторанта беше подреден базар от предмети, изработени от ученици, родители и учители, както и предмети за предстоящия търг. Слово на директорката и кратка празнична програма от учениците дадоха начало на събитието. Водеща на търга бе Деси Николова от БНТ2, която заедно със своите асистентки Ваяна и Александра  и Диляна разиграваха предметите за търга при голям интерес от родителите и гостите на бала. Картини, рисувани от учениците на училището и на художниците Валентин Токаджиев и Цветан Симеонов, кулинарни шедьоври като торти, коледни сладки и други изкушения бяха част от предметите на търга.

Те бяха и повод да се състои едно своеобразно и благородно състезание между родителите на отделните класове, за да се получи заветният предмет за сума в пъти по-голяма от обявената. Защото това бе и идеята на бала - повече ангажираност, повече щедри жестове и милосърдие в името на децата. Така в края на вечерта водещата обяви и събраната сума - 5339 лева. С много танци и добро настроение продължи благотворителният бал и показа, че когато хората се обединят в една обща и полезна кауза, то наистина се сътворяват чудеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари