До седмица "Газпром" казва на България как точно ще плаща газта в рубли

0
Руското външно министерство предупреди за фалити, ако неприятелските държави откажат да плащат
Руското външно министерство предупреди за фалити, ако неприятелските държави откажат да плащат

Руското външно министерство предупреди за фалити, ако неприятелските държави откажат да плащат

В близките дни "Газпром" ще определи процедурата, по която обявените от Москва за неприятелски държави, сред тях и България, ще плащат доставките на природен газ в рубли. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков допълни, че клиентите на руския газов монополист ще бъдат информирани за новите правила до седмица.

На 23 февруари президентът Владимир Путин разпореди плащанията за руско синьо гориво да бъдат преведени от долари и евро в рубли. Той аргументира мярката с решението на западните държави да замразят валутните резерви на Русия.

Междувременно руското външно министерство предупреди за глобални фалити, ако "неприятелските държави" откажат да плащат за износа на руски газ в рубли, предаде агенция РИА Новости. Министерството също така заяви, че излизането на Русия от Световната търговска организация (СТО) би било контрапродуктивно, съобщи БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари