"Газпром" отчете катастрофална година

1
Износът на руски природен газ е намалял почти наполовина заради решението на Путин
Износът на руски природен газ е намалял почти наполовина заради решението на Путин Снимка: © РИА Новости / Артем Житенев

Износът на руски природен газ е намалял почти наполовина заради решението на Путин

"Газпром" е добил 412,6 милиарда куб. метра природен газ през 2022 г, докато износът на газ за страни извън ОНД в края на годината възлиза на 100,9 милиарда куб. м. Това заяви каза ръководителят на руския газов гигант Алексей Милър, цитиран от ТАСС и БТА.

"Що се отнася до производството на газ, през 2022 г. то възлиза на 412,6 милиарда кубически метра. "Газпром" достави 100,9 милиарда кубически метра газ на страните извън ОНД", каза той в изявление на "Газпром".

Спадът на производството спрямо 2021 г. е с около 20 на сто, а на износа - с 45,5 на сто. Това се случва на фона на санкциите наложени от Запада следствие на инвазията на Русия в Украйна.

Така износът на газ от "Газпром" през 2022 г. стана най-ниският за компанията през 21 век, а производството - поне през последните 15 години, сочи статистика, цитирана от руската медия.

Доставките от газопреносната система за руските потребители възлизат, по оперативни данни, на 243 милиарда кубически метра газ.

"Задача номер 1 за нас е надеждното снабдяване с газ на руските потребители. Както винаги сме я изпълнили уверено", подчерта Милер. Също така групата Газпром е платила повече от 5 трилиона рубли(около 68,5 млрд. долара) към бюджетите на всички нива през 2022 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    ×××
    Е,продали по-малко,ама на поне двойни цени,така,че хич не са на загуба.Да не ги мислим тях
  • 1
    2
    да
    Не е възможно! Еврогейският съюз загива от студ при температури от -30 градуса без руски газ!
  • 4
    1
    ЗАКРИВАЙ
    Тази година 100,9 - догодина 0,9 и така до пълна победа над империализЪма хахаха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари