До кога двете пожарни служби в Русе ще са в една сграда с лоши условия?

3
Това създава риск за населението на град Pyce, алармира Крум Зарков
Това създава риск за населението на град Pyce, алармира Крум Зарков

Това създава риск за населението на град Pyce, алармира Крум Зарков

Три години вече русенските пожарникари от двете районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Рyce се помещават в една и съща сграда.

Причината е в започнатия ремонт на зданието на Първа районна служба, заради който се налага огнеборците да се настанят при колегите си от Втора база. За това алармира депутатът от Русе Крум Зарков, който отправи питане към вътрешния министър Христо Терзийски кога ще приключат строителните дейности и двете служби ще заработят нормално.

Ремонтът се осъществява по проект „Инвестиции за безопасен регион: Окръг Гюргево и област Pyce, e-MS код ROBG - 1 35*, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за Регионално развитие.

Предвидени са дейности по реконструкцията на четири от сградите на Първа районна служба. Проектът е стартирал през 2017 г. със срок за изпълнение от 36 месеца. В своето питане Зарков посочва, че дейностите по административната сграда на Първа районна служба са започнати през март 2018 г. “Три години по-късно сградата още не се ползва. През цялото това време всички служители по пожарна безопасност и защита на населението се помещават в базата на Втора районна служба при невъзможни битови условия. Още по-лошото е, че ситуацията създава риск за населението на град Pyce и околните населени места, доколкото увеличава времето за реакция в случай на инцидент, тъй като всички сили са съсредоточени на едно място“, заявява депутатът от БСП.

Зарков настоява МВР шефът да отговори има ли забавяне на проекта и предвидените в съответните договори срокове на работите по административната сграда на Първа районна служба и ако е така, какви са причините. Отговорът на вътрешния министър се очаква на 19 февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари