До 450 евро глоба за хвърлена маска на улицата в Италия

2
У нас също има много подобни отпадъци по улиците
У нас също има много подобни отпадъци по улиците Снимка: Dunavmost

Властите в италианския град Нардо, област Пулия, са решили да налагат глоба на всеки, който си изхвърля предпазната маска и ръкавици на улицата, съобщава вестник "Република", цитиран от bTV.

Такава мярка е нужна, тъй като все повече подобни отпадъци се забелязват по улиците на италианските населени места. Това води не само до замърсяване, но и до по-голям риск от зараза, ако маските и ръкавиците са били носени от заразени с новия коронавирус хора.

Ето защо властите ще налагат глоби, чийто минимален размер ще бъде 75 евро, а максималният ще достига 450 евро.

Италианското правителство ще разреши свободното пътуване между отделните области също от 3 юни. Някои регионални власти искаха това да стане по-скоро, но премиерът Джузепе Конте настоява за постепенно завръщане към нормалността, за да бъде предотвратен втори пик на епидемията в страната.

През март Италия стана първата европейска държава, наложила ограничения на национално равнище заради коронавируса. На 4 май правителството пристъпи към първата фаза от разхлабването на рестрикциите, като разреши на заводите отново да заработят и отвори парковете.

В понеделник е предвидено да отворят магазините и да бъде позволено пътуването вътре в отделните области.

Свободното пътуване до и от чужбина също ще бъде разрешено от 3 юни. Така италианското правителство се надява да спаси летния туристически сезон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари