До 20 градуса ще стигнат температурите и в неделя

0
Оправдаха се прогнозите за много силен вятър и топло за сезона време днес
Оправдаха се прогнозите за много силен вятър и топло за сезона време днес Снимка: Dunavmost

Оправдаха се прогнозите за много силен вятър и топло за сезона време днес.

Почти 100 км/ч достигнаха поривите във Враца, а температурите - 20° в Ахтопол, 19° в Русе, Ловеч и Плевен, 16° в София и в същото време едва около 5°-6° в местата с трайни мъгли.

През нощта ще остане много ветровито. Облачността ще се увеличи, но валежи се очакват главно в Южна и Източна България. Сутринта отново в много райони ще има мъгли, минималните температури ще са между 1° и 12°.

В много широки граници ще бъдат максималните температури и утре, отново между 5° и 20°. Ще продължи да духа умерен и силен югозападен вятър. Облачността временно ще се разкъса, но в края на деня отново ще започнат валежи, все още от дъжд, информира БНТ.

И в планините остава много ветровито със силен и бурен югозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 3 до 16 градуса. Там ще се задържи по-често облачно, по високите части – и мъгливо, а на отделни места, главно в Рила и Пирин ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг.

С валежи ще бъде и утре в по-голямата част от Европа. В Западна и Централна Европа застудяването ще продължи и на много места ще има валежи и от сняг. Сняг ще продължи да вали и в северната половина от Пиренеите, а на Апенините валежите ще са от дъжд.

Проливни валежи се очакват и утре по западното крайбрежие на Балканите, но температурите на полуострова ще са все така по-високи от обичайните за сезона.

У нас, в понеделник ще започне застудяване. Ще продължи да вали дъжд, но през нощта срещу вторник границата между сняг и дъжд ще се спусне много ниско, а във вторник сняг се очаква и в равнинните части от страната, включително и в София. По планинските проходи ще има условия за преспи и навявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари