До 20 години затвор за жената, удушила мъжа си

0
67-годишна Веска влезе в съда
67-годишна Веска влезе в съда Снимка: Марица

67-годишна Веска Хаджиева, която е задържана за убийството на 73-годишния си съпруг Костадин беше докарана преди минути в съдебната зала.

Магистратите ще обсъждат искането на прокуратурата за налагането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо старицата, пише Марица.

Тя беше задържана в сряда и е обвинена в предумишлено убийство, извършено в неделя.

Според тезата на прокуратурата семейството живеело в къща в селото, като отношенията им били влошени. В неделя, след възникнал помежду им скандал в дома им, обвиняемата умишлено умъртвила съпруга си, съобщиха от прокуратурата. На следващия ден тя отишла на работа, като преди това извършила множество действия по прикриване на следите от извършеното престъпление.

Пострадалият бил намерен в дома си от свой приятел, който не могъл да се свърже с него по телефона. Започнало е разследване, били са извършени огледи, разпитани са били свидетели и са били приобщени веществени доказателства. Назначени са съдебно-медицински и биологични експертизи.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което 67-годишната жена е обвинена, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари