Днес изписаха четирима от натровените младежи

0
От болничното заведение са изписани две момчета и две момичета
От болничното заведение са изписани две момчета и две момичета

Четирима от общо шестимата младежи от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Любов", които бяха приети в понеделник заради хранително натравяне, са изписани днес в добро състояние.

Това съобщиха от Университетската болница в Русе. От болничното заведение са изписани две момчета и две момичета. Останалите двама младежи също са в добро състояние, но ще останат в лечебното заведение за продължително наблюдение, предаде Русе нюз.

Днес са излезли резултатите от микробилогичните изследвания на младежите. Изследванията показват, че става дума за бактериална инфекция, причинена от бактерията Стафилококус ауреус, известна още като златист стафилокок. Тя най-вероятно е била приета чрез храна.

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Андриан Райков съобщи, че тогава ще са готови и резултатите от пробите, взети от храната.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Русе д-р Маргарита Николова информира, че резултатите от цялостното проучване по случая също ще бъдат ясни в началото на идната седмица.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари