Днес е Световен ден на недоносените бебета

2
Разкажете ни своята история – така ще помогнете заедно да увеличим осведомеността по този наболял проблем
Разкажете ни своята история – така ще помогнете заедно да увеличим осведомеността по този наболял проблем

Милиони бебета се раждат недоносени по света.

Тази потресаваща статистика е причината за това да съществува Световен ден на недоносеността – 17 ноември.

Ден, в който вниманието да бъде насочено към тези най-мънички и борбени деца, голяма част от които въпреки всички трудности, с които се сблъскват все пак оцеляват и нещо повече – израстват като здрави деца.

Но за да се намали броят на преждевременните раждания, за да се намали броят на смъртността сред недоносените бебета и да се намали процентът на уврежданията сред недоносените – е необходимо да се говори за проблемите и хората, както и специалистите да бъдат възможно най-информирани.

Това, което можете да направите, за да отбележите Световният ден на недоносеността, е:

1. Да се информирате обстойно за рисковете от преждевременно раждане, както и за симптомите, по които да разпознаете едно такова раждане. Да научите как бихте могли да го предотвратите. Да споделите с приятели, познати и роднини това, което сте научили.

2. Ако преждевременното раждане е вече факт за вас или ваш близък, информирайте се за това какво следва от тук нататък, какво е важно да се направи за бебето, какви са профилоктачините прегледи, които трябва да се направят, от каква Речник рехабилитациярехабилитация: комплекс от медикосоциални средства, насочени към възстановяване на застрашените от инвалидизация лица. Цели се възвръщане на физическите, психичните, професионалните и социалните възможности на болния. се нуждаят тези бебета.

3. Да изпратите всичките си положителни мисли към недоносените бебета и техните родители, които в този момент се борят за правото си на живот и щастие.

4. Можете да подкрепите нашите инициативи, които са изключително насочени към превенцията от преждевременно раждане и подкрепата на недоносените бебета и техните семейства. Как можете да ни подкрепите – вижте тук.

5. Можете да посетите фейсбук страницата на Световния ден на недоносеността и да споделите със своите приятели. Тук има истории от цял свят, а можете да споделите и своята.

6. Разкажете ни своята история – така ще помогнете заедно да увеличим осведомеността по този толкова важен и наболял проблем

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари