Дмитрий Песков: И най-строгите санкции няма да разубедят Русия

0
Днес Съветът на Европейския съюз одобри нов пакет от санкции срещу Русия
Днес Съветът на Европейския съюз одобри нов пакет от санкции срещу Русия Снимка: ТАСС

Днес Съветът на Европейския съюз одобри нов пакет от санкции срещу Русия

"Европейският съюз продължава упорито да предлага санкции срещу Русия, но те няма да доведат до промяна в позицията на Москва", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС, предаде News.bg.

Запитан дали има усещане, че политиката на санкционен натиск върху Русия отслабва, той посочи:

"Не, няма такова усещане. Засега Европейският съюз със завидна упоритост се опитва да измисля нови и нови санкции. Въпреки че е очевидно, че никакви санкции, дори и най-строгите, никога, в която и да е част на света, не са карали страните, срещу които са наложени, по някакъв начин да променят позицията си. Със сигурност това няма да проработи и с нашата страна".

По негови думи ЕС продължава "маниакално да се придържа към санкции, които вредят на техните собствени интереси, на тяхното население, което започва очевидно да страда от последствията, до които водят тези решения на ЕС".

Същевременно Песков отбеляза, че "американците са много по-прагматични в това отношение, те много бързо, използвайки своята гъвкава система, въвеждат разрешения за изключения от санкции там, където това е изгодно за САЩ".

"От друга страна, европейската бюрокрация, която е по-голяма от съветската бюрокрация, е още по-сложна. И тази консервативна система на ЕС не им позволява бързо да правят никакви корекции и Европа страда за това. Но това е реалността, ходът на събитията, който европейците избират сами", обобщи говорителят на Кремъл.

Междувременно днес Съветът на Европейския съюз одобри седмия пакет от санкции на ЕС срещу Русия, включващ частично ембарго върху руското злато, вписване в санкционния списък на 55 физически и юридически лица, разширяване на списъка на стоките с възможна двойна употреба, забранени за износ за Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари