Длъжник преби кредитния си консултант

0
Агресивният врачанин ще трябва да се изръси с близо десет бона, с които да прати болките и трите операции на банкера
Агресивният врачанин ще трябва да се изръси с близо десет бона, с които да прати болките и трите операции на банкера

Длъжник на фирма за отпускане на заеми преби кредитния си консултант и Окръжният съд във Враца го призна за виновен.

Според магистратите, агресивният врачанин ще трябва да се изръси с близо десет бона, с които да прати болките и трите операции на банкера, информира Монитор.

По време на процеса е изяснено, че осъденият няколко пъти е теглил заеми от дружеството. Последният от 300 лева взел в началото на юли миналата година, но забавил второто си вноска. На 27 юли инспекторът отишъл в дома на длъжника, но двамата не се разбрали, затова финансистът се срещнал вечерта с бащата на борчлията в къщата му на улица „Максим Горки”. Възрастният човек обещал да уреди въпроса.

Към 22 часа консултантът, който вече бил добре почерпен, си тръгнал и помолил да му извикат такси, тъй като бил без телефон. Домакинята позвънила на местна фирма и двамата зачакали пред дома й. От свидетелските показания по делото става ясно, че пострадалият се бил подпрял на лекия автомобил на жената, а тя стояла по средата на пътното платно и разговаряли.
В това време длъжникът спрял с колата си пред къщата. Консултантът, без да разпознава с кого говори, попитал дали ще го закара до дома му, но получил отказ и се ядосал. Двамата започнали да се обиждат и да се налагат. Пияният консултант обаче бързо бил повален на земята.

След мелето осъденият седнал отново в колата си и отпрашил, като оставил консултанта да лежи на пътя. До спешния център го закарала патрулка. Лекарите пък установили, че има счупване на дясна лицева кост. Наложило се да претърпи три операции в столичната болница „Токуда“.

Според решението на съда длъжникът трябва да плати на обезобразения консултант 1311 лева обезщетение за претърпените имуществени вреди и 6000 лева - за неимуществени. Към сметката на побойника са добавят 1800 лева за адвокатско възнаграждение, деловодните разноски в размер на 398 лева, 60 лева в полза на бюджета на съдебната власт и държавна такса от 292 лева.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари