Директорът на БДЖ: Нови влакове в близките 3 години няма да има

0
Има ли БДЖ идея как да се развива?
Има ли БДЖ идея как да се развива? Снимка: Кадър БНТ

Какво е състоянието на Българските държавни железници?

Григори Григоров – председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ",  дава първото си телевизионно интервю за БНТ.

"През декември закъсненията на влакове са били доста, нашата цел беше през тези 3 месеца с бързи организационни мерки да се фокусираме върху това и постигнахме до 93% изпълнение на графика на БДЖ", обясни Григоров, който е начело на холдинга от месец декември.

"Не смятам, че нашите клиенти се чувстват добре в момента, но нашата цел е това да се промени", призна Григоров.

Григори Григоров – председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ": Нови влакове в близките 3 години няма как да бъдат доставени, защото производственият процес е много дълъг. Това е причината за забавянето - пари имаме. Първите нови влакове ще бъдат предназначени за дългите трасета София - Варна и София - Бургас, които продължават средно 6 часа и трябва да бъде осигурен комфорт.

В момента все още нямаме достатъчно влакове, тъй като ремонтната програма е била силно забавена, обясни директорът на БДЖ.

Григори Григоров – председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ": Ние не можем да си позволим да пуснем несигурни влакове, затова жертваме удобството и графика за сметка на сигурността.

Бюджетът за 2019 г. е изключително балансиран. Приходите се увеличават с около 20 млн. лв., а разходите с около 12 млн. Очакваме 100 млн. лв за нови влакове, вече има първоначални разговори с производители, допълни още Григоров.

Григори Григоров – председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ": Не работим на загуба. За първа година БДЖ през 2019 г. ще излезе на счетоводна печалба. За тази година не се предвижда увеличение на цените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари