Димитър Стоянов: Няма български войници в Украйна

0
Това обяви пред Народното събрание служебният министър на отбраната
Това обяви пред Народното събрание служебният министър на отбраната Снимка: БГНЕС

Това обяви пред Народното събрание служебният министър на отбраната

Не са изпращани български военнослужещи в Украйна. Това обяви пред Народното събрание служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, предаде Агенция Фокус. Така той отговори на въпрос на Кирил Петков от "Продължаваме промяната".

"Народното събрание разрешава изпращането на въоръжени сили извън територията на страната когато става въпрос за война. В Украйна се води класическа война и единствено вие - народните представители, със свое решение, може да изпращате въоръжени сили извън страната. Досега министерството на отбраната не е правило подобно предложение и войници в Украйна не са изпращани", обясни още Стоянов.

По думите му, по линия на обучение на НАТО са били командировани 50 военнослужещи в страни на територията на Европейския съюз. В Полша те са участвали при обучение за работа с Танк Т72. Обучението е приключило в средата на март и в момента няма войници на територията на държавата.

От "Възраждане" зададоха въпрос дали може да се стигне до мобилизация на младежите, които не са карали казарма при нужда.

"На мобилизация подлежат само тези, които имат необходимата подготовка, внесли сме ново предложение за увеличение на мобилизационния резерв, но не мога да се похваля с значителни успехи по тази линия", обясни военния министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Запасняк
    А-ха! Подготвяте ни? Ами пробвайте ни, раздайте ни оръжие, пък нека да видим кой от вас, политиците, ще отнесе какаляшката първи и дали ще повлече крак и за другите национални предатели! Аз нямам какво да губя, а вие?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари