Димитър Главчев: 24 май ни обединява като народ

0
Честит празник на българската просвета и култура!
Честит празник на българската просвета и култура! Снимка: Димитър Главчев / Facebook

Честит празник на българската просвета и култура!

Днес, на 24 май, отбелязваме Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската писменост. Този празник е най-светлият за нас, българите, защото ни обединява като народ, съхранява ни през годините и ни кара да се гордеем с нашата писменост и култура.

В своето обръщение, служебният премиер Димитър Главчев подчерта значението на този ден за българския народ. "Нека помним делото на първите просветители, нека помним първите ни учители. Нека се поклоним пред делото им и кажем нашето огромно Благодаря!", призова той.

24 май е денят, в който отдаваме почит на делото на Светите братя Кирил и Методий. Тяхното дело е в основата на българската просвета и култура и е от изключително значение за развитието на славянската писменост.

На този ден празнуваме не само българската азбука, но и българската просвета и култура. Това е денят, в който отдаваме почит на всички учители, преподаватели и просветители, които са допринесли за развитието на българското образование и култура.

Нека на този светъл празник си спомним за делото на първоучителите и да благодарим на всички, които са ни научили да четем и пишем, да ценим българската история и култура. Честит празник на българската просвета и култура!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    чичомиткобрат
    Тоя изглежда сякаш е получил удар в тоалетната докато се напъва и лицевите му мускули са останали парализирани в тази физиономия завинаги.
  • 6
    1
    сив икономик
    Я стига простотии и манипулации ! С крадци, измамници, подлоги на чужди господари, злодеи, и сатанисти няма как да се обединяваме! С такива като вас нищо не ни обединява.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари